Kısa ve Anlaşılır Salt Bilgi İçerir.

RADYOTERAPI NEDIR

Radyoterapi Nedir?

Radyoterapi, kanserli hastaların tedavisinde en Radyoterapi Nedir? etkili yöntemlerden biridir. Basitçe ifade edersek, radyoterapi tümörlere tedavi amacıyla yüksek enerjili ışın uygulamasıdır. Radyoterapi yalnızca kötü huylu tümörlere değil bazen iyi huylu tümörlere de uygulanabilir.

Radyoterapi, kanserli hücrelerin büyümesini, üremesini engeller ve normal dokulara yayılmasını önler. Çoğu durumda, tümör tam olarak yok edilebilmektedir. Radyoterapi bazen, ilaç tedavisi (kemoterapi) ile birlikte de kullanılabilir. Radyoterapi bazı hastalarda cerrahi müdahale öncesi tümörü küçültmek amacıyla, bazı hastalarda ise cerrahiden sonra kalan kanser hücrelerini çoğalmadan yok etmek için kullanılır.

1 yorum:

  1. Merhaba. Kanserle ilgili son gelismelere yer verdigim ve henuz yeni hayata gecirdigim bir web sitem var. Arastirma yaparken rasladigim bu yaziniza hem fikirlerinizi almak hem de daha cok insana ulasabilmek icin yorum birakmak istedim. Web sitemi ziyaret edip yorumlarinizi paylasabilirsiniz cok sevinirim. Yayin hayatinizda basarilar dilerim.

    YanıtlaSil

A- B- C- D- E- F- G- H- I- K- L- M- N- O- P- R- S- T- U- V- Y- Z